mandag 18. april 2011

Jeg følger ikke med i tiden...

... tenker jeg mens jeg leser statusoppdateringer om unger som spyr., brødbaking, strikking (!) og diverse andre ting som min mor bedriver. (Eller snarere bedrev, faktisk.) Det er en solid overvekt av statuser som betyr niks og nada for meg all den tid jeg ikke kan hekle, ikke aner hva scrapbooking er og aldeles ikke vil vite hva tannbæsj er. (Husj!!!)

Mens jeg følger tanken videre slår det meg at når jeg kommer dit i livet at ovenstående ting er de som står sentralt i mitt liv (gud forby at jeg skal poste allverdens statuser på facebook om det) så vil disse damene ikke være mine sammensvorne for da har antagelig de gått videre til å koke svinehoder eller annet som er like guffent som begrepet tannbæsj.

Hadde det ikke vært for mine fantastiske 40-venninner som er ferdig med alt dette og er i gang på sin andre vår ville jeg lagt ut vennelisten min til salgs på finn.no, og bedt om å bytte denne i en liste bestående av 23-åringer som løper rundt og lager kalas.

3 kommentarer:

Siven sa...

En grusom overvekt av mine venner har helt utslettet seg selv og er nå kun representert av en uendelig strøm av babybilder.

Greit at vi jenter gjerne vil være yngre enn det vi er, men det får da være måte på!

Anonym sa...

Kjære vakre... Jeg mener dette fenomenet med spy, brødbaking, strikking og -tannbæsj... er noe som følger enkelte hele livet. Temaene skifter, men er alltid like intetsigende. Som fødedame og mor til 4 barn på en periode på 5 1/2 år og siden alenemor, er jeg nesten overkvalifisert til å uttale meg, og jeg kan fortelle deg at midt i alle bæsjebleiene som var ekstra guffne og hyppige i tannfrembrytningens tider.. (antar det er det de så fremmelige kaller tannbæsj..) så avsto jeg i alle de år diskusjoner om bleiepriser og riktig babymat. Det var slik jeg bevarte Vettet, Visdomen og Verdigheten. Jeg hadde et snev av liv likevel, om så i smug. Jeg vil på dette grunnlaget hevde at lite meningsfulle utalelser har sitt språk i alle aldrer. Det skal bare litt ekstra ryggrad til for å ignorere det når du står i ..... til kness.

Jeg vil på det sterkeste fraråde deg den 23 årslisten... det er mange av dem som TROR de hører den biologiske klokka ringer, når det egentlig er fyllesyken som kimer. Og GJETT hva de prater om og er opptatt av!!!

Fire kaffe sa...

En venninne presenterte en gang en teori om at det var de som ikke "kunne" internett som skrev slike oppdateringer på facebook. Alle vi som hang på nett før facebook, skriver bare interessante statusoppdateringer.

Forrige uke hadde jeg fb-kampanje mot lystenning og kopiering av statuser sammen med to venner. Vi spammet newsfeeden med bare slike statuser en hel uke og mange hang seg på. Jeg syntes det var en ypperlig måte og markere et poeng på.

F.eks:
"Tenn et lys for alle som tar bussen på jobb. Hvis du sitter på en buss selv, er det kanskje litt upraktisk å tenne lys, så da kan du heller bruke mobillommelykt"

eller

"Tenn lys hvis du vil ha fred på jorden ♥ Hvis du ikke tenner lys, ønsker du ikke fred ♥ ♥ ♥ Kopier dette til din egen status hvis du ønsker enda mer fred ♥"

og

"skal straks på møte i 17. mai-komiteen på Apeltun skole. Kopier dette i statusen din hvis du også straks skal på møte i 17. mai-komiteen på Apeltun skole. 99,99% av mine venner vil ikke gjøre dette, og det er fordi de ikke er medlemmer av 17. mai-komiteen på Apeltun skole."


Jeg håper det har virket og kvelt noen av lystennings-spirene allerede i starten. Påsken med sine påskeklemmer har imidlertid vist at det ikke har nådd inn til alle.

Dette ble nesten et eget innlegg, men skitt au.

Her er en forresten en fin rant om det samme som du skriver, fra Chris, en av de som var med på lystenningsuken. Jeg tror du vil like.

http://chrismener.blogspot.com/2011/04/off-you-go.html